Terwijl verschillende branches een daling zien in hun verkoopcijfers nu de beruchte crisis blijft aanhouden stijgt de omzet van online winkels. Doordat het aantal consumenten die het internet vinden om hun aankopen te doen enorm toeneemt zijn verscheidene branches die hun producten en/of diensten via internet aanbieden gigantisch gegroeid. Een branche die hier sterk van profiteert is de detailhandel. Wanneer we bijvoorbeeld naar foto afdruk sites kijken zien we dat hier regelmatig succesvolle nieuwe aanbieders van verschijnen. Ook de fysieke fotowinkels spelen hier handig op in door hun diensten mede online aan te bieden. Dit gegeven zien we in de gehele detailhandelsbranche. Vele kledingzaken, meubelwinkels, aanbieders van elektronica en drogisterijen hebben reeds hun weg naar het internet gevonden. Zij realiseren zich dat de consument minder in de winkel verschijnt dan voorheen en maken gebruik van de forse stijging in online aankopen.

We zien in deze branche onder andere steeds meer kleding- en schoenenaanbieders op internet verschijnen die geen fysieke winkel hebben en enkel hun producten via internet verkopen. Door bijvoorbeeld het verzenden en retourneren gratis te maken gaan mensen gemakkelijker tot een aankoop over. Ook in de dienstverlening branche is de afname van commerciële en niet-commerciële diensten via internet toegenomen. De zorgsector, reclamebureaus, uitzendbureaus en schoonmaakbedrijven bieden hun diensten online aan omdat ze weten dat in de huidige markt veel mensen in eerste instantie op internet zullen zoeken. Een blijvend sterke groeier is ook de reisbranche. Waar voorheen een vakantieganger naar een reisbureau moest om een vakantie te boeken kan hij nu op internet uitzoeken waar hij heen wil, wat het moet gaan kosten en wie de scherpste aanbiedingen heeft. Wat voor de detailhandelsbranche en de dienstverlening branche geldt gaat ook voor hen op. Het lijkt er op dat wanneer een onderneming succesvol wil zijn en blijven het nodig is om de producten en diensten (ook) via internet aan te bieden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>