Een schone computer is natuurlijk mooi, maar we moeten ook achter de computer kunnen zitten zonder ons te ergeren aan de omgeving rond de computer. Vooral een wirwar van allerhande kabels kunnen soms voor irritatie zorgen en het is dus zaak om alle kabels netjes weg te stoppen.

Fanatieke computergebruikers zijn waarschijnlijk wel bekend met het aantal kabels dat er op een computer moet worden aangesloten. We hebben de monitor meestal met een vga kabel aangesloten, eventueel een tv met hdmi kabel, een speakersetje met een audiokabel en ook de headset is verbonden met audiokabels.

Daarnaast hebben veel mensen ook nog een printer die moet worden aangesloten op de PC en zullen de PC en randapparaten ook nog van stroom moeten worden voorzien met behulp van stroomkabels. Al met al zitten er flink wat kabels op de PC aangesloten en wanneer deze niet goed worden gemanaged, dan kan het al gauw tot een hoop rommel leiden.

Het is dan ook verstandig om bijvoorbeeld met behulp van tie-wraps alle loshangende kabels bij elkaar te binden en de kabels weg te werken, bijvoorbeeld op de grond onder het bureau of de tafel, achter de kast van de PC of achter een ander voorwerp. De kabels die tussen de kast en de monitor of tussen de kast en de speakers lopen kunnen achter de monitor of achter de tafel of het bureau worden weggewerkt.

Als alle kabels netjes bij elkaar zijn vastgezet, dan zal je je een stuk prettiger voelen achter de computer en voelt het geheel een stuk minder rommelig aan. We raden dan ook aan om niet alleen voor een schone computer, maar ook voor een schone omgeving te zorgen.

Tags:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>