1382267194Heb jij ook zo’n hekel aan al die kabels van opladers voor e-readers, smartphones en tablets? Dan heeft de Finse krant Helsinging Sonmat wellicht binnenkort goed nieuws voor jou, want zij zullen binnenkort starten met het testen van e-readers die zichzelf kunnen opladen met behulp van zonne-energie.

Wat is een e-reader?

Voor de mensen die niet bekend zijn met e-readers, een e-reader is een soort van tablet die voorzien is van een speciaal e-ink-scherm. Een e-ink-scherm oogt wat rustiger dan een lcd-scherm en het verbruikt bovendien wat minder stroom. Doordat het scherm geen backlight nodig heeft, worden de ogen minder moe en is het lezen van tekst een stuk prettiger. Daar staat echter wel tegenover dat er voldoende omgevingslicht moet zijn, want in het donker wordt het scherm niet verlicht.

De test

Het prototype e-reader dat door de Finse krant vanaf november zal worden getest is uitgerust met 9,7 inch e-ink-scherm en verschillende zonnecollectoren die de batterij van het apparaat kunnen opladen. De e-reader zou daardoor volgens de krant met een dikte van slechts 6mm de dunste e-reader zijn. Of de zonnecollectoren inderdaad voldoende stroom kunnen leveren om het apparaat probleemloos te kunnen gebruiken zal moeten tijdens de test moeten blijken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>