Windows 10 version 1607 Anniversary Update

Windows gebruikers die deelnemen aan het Windows Insider programma kunnen sinds afgelopen week een gloednieuwe build (14361) downloaden onder versienummer 1607. 

Dit laatste versienummer duidt op een grote Windows update voor de massa die we met wat geluk deze zomer nog kunnen verwachten.

Versienummers

Afgelopen jaar kwam windows onder versienummer 1507 op de markt met build 10240. Afgelopen November zagen al een grote update voorbij komen die ervoor zorgde dat het versienummer is opgekrikt naar 1511 met build 10586.

In deze update zagen we vooral veel verbeteringen in de veiligheid achter de schermen en een paar leuke nieuwe features zoals het aanpassen van de login achtergrond en het kleurenschema van alle menu’s zoals die in Windows Explorer en het complete start menu.

Menu kleuren worden aangepast aan de desktop achtergrond

Menu kleuren worden aangepast aan de desktop achtergrond

Het feit dat de nieuwste insider build het versienummer 1607 met zich meedraagt duidt erop dat er een flinke update in de pijpleiding zit. Welk build-nummer hier precies bijhoort is nog niet bekend.

Anniversary update

Windows is sinds de introductie van Windows 10 overgestapt op een zogenaamde Windows als service model. In plaats van een compleet nieuwe Windows variant om de paar jaar krijgen gebruikers nu regelmatig gratis zowel grote als kleine updates voor het besturingssysteem.

Eerder liet Microsoft al weten dat er in 2016 een grote ‘anniversary’ update (codenaam Redstone 1) op de planning stond. Ongeveer een jaar nadat Windows 10 officieel werd vrijgegeven valt er volgens de Amerikanen wat te vieren, en dat doen ze dus in de vorm van een grote update.

Hoeveel er daadwerkelijk aan het oppervlakte van Windows 10 zal veranderen is nog niet bekend. Wel weten we dat de Edge browser externe plugins gaat ondersteunen en dat er een aantal verbeteringen met betrekking tot virusbeveiliging achter de schermen worden doorgevoerd.

Tags: , ,

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>