Geruchten maken uitgebreid melding van een NFC-chip en antenne in de nieuwe Iphone. Near Field Communication maakt het mogelijk om een betaling uit te voeren met behulp van je Iphone.

NFC-technologie is niet nieuw: het wordt nu al gebruikt in bijvoorbeeld de Londense metro om de vervoersbewijzen te ontwaarden. Het is gebaseerd op eenvoudige radiotechnologie en komt er op neer dat als je de chip in de nabijheid van een ontwaardingstoestel brengt, er een draadloze communicatielijn wordt opgezet die dan zal gebruikt worden om de betaling veilig te gaan uitvoeren. NFC is relatief nieuw in smartphones. De Google Nexus Phone was de eerste om dit toe te passen.
Het aanbrengen van de technologie in de nieuwe Apple GSM’s is weer een stap vooruit naar de volledige invoering van deze manier van betalen.
We geven tenslotte nog mee dat de nieuwe Iphone 5 wat langer zal zijn, maar dunner dan zijn voorgangers. Bovendien is er een kans dat gebruik zal worden gemaakt van Liquid Metal, een nieuw soort metaal waar Apple onlangs de rechten van heeft opgekocht. De producent zou echter nog wat problemen hebben om het metaal zo breed toe te passen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>