Een van de leuke dingen die internet en computers met zich mee brengen, zijn natuurlijk de spelletjes die je hier op kunt spelen. Op het web is namelijk genoeg keus; er zijn talloze spellen te vinden, die bovendien ook nog gratis te spelen zijn.

Veel mensen vinden tegenwoordig dan ook de weg naar deze vermakelijke online spellen. Toch is het belangrijk om op te letten op welke sites er gespeeld wordt; niet alle websites zijn immers te vertrouwen. Zo is het mogelijk dat sommige van deze websites bijvoorbeeld virussen, spyware of andere ongewenste zaken bevatten.

Een van de dingen die je kunt doen om dit te voorkomen, is door enkel op betrouwbaar ogende websites te spelen. Vaak zijn dit de officiële websites van bekende spelletjes, en websites die al een bekende naam hebben. Als voorbeeld hebben wij hieronder een paar online spellen neergezet die op dit moment populair zijn.

Wat uitgebreidere spellen waar je een account aan kan maken zijn al een aantal jaar populair. Habbo Hotel is hier een voorbeeld van, deze trend onder Nederlandse tieners bestaat al een aantal jaar. Zoals de naam al zegt; Habbo Hotel is een virtueel hotel waar jongeren vanuit hun browser rond kunnen hangen. Ieder krijgt een eigen poppetje en hotel kamer, die naar eigen wens aangekleed worden. Vervolgens kunnen gebruikers rondlopen in het hotel en bijvoorbeeld chatten, en de interactie aangaan met de andere online spelers.

Een andere populaire game is Minecraft, door velen ook wel de lego van de digitale generatie genoemd. Hier draait het om een virtuele wereld waarin je kunt bouwen doormiddel van kubusvormige materialen en grondstoffen. In Minecraft is het dan ook mogelijk om de meest uitgebreide creaties te verwezenlijken, Youtube staat bijvoorbeeld vol met van Minecraft bouwwerken.

Maar ook voor degenen die liever niet uren in één spel stoppen, en snel even een spelletje tussendoor willen spelen, is er genoeg keus op het web. Klassiekers als bijvoorbeeld ‘Bejeweld’ of  Bubble Shooter zijn er in vele varianten en versies te vinden, en nog steeds ongekend populair. Van die laatste zijn zelfs hele websites te vinden met varianten op deze alom bekende game. En dat zie je vaker terug, bijvoorbeeld bij de iPhone hit ‘Angry Birds’; een iPhone is overbodig, en verschillende varianten van het spel kunnen gewoon vanuit de browser gespeeld worden.

Op gebied van gamen is er dus genoeg keus op het web, maar je bewust zijn op welke websites je speelt blijft erg belangrijk.